Marcat şi
evenimentul ”Da, avem gastronomie !”, sâmbata începând cu ora 15.00 , s-a auzit în
toată România un reportaj la Radio Romania Actualităţi, în cadrul emisiunii Ca
pe Roate ! Nu se putea altfel, când observi adolescenţi preocupaţi de oraşul
unde sunt născuţi, care vor să facă şi altceva, şi chiar reuşesc. Sunt mulţi
adolescenţi care se implică în tot felul de activităţi, păcat că nu reuşesc să
le prind pe toate, dar încet, încet ajung eu la zi.. "Da, avem
gastronomie!" este una dintr-o serie de acțiuni menite să aducă în prim
plan cultura brăileană şi identitatea locală. În cadrul acestui eveniment, 10
feluri de mâncare preparate în fața publicului, cu un spectacolul însoțit de
două ecrane pe care s-au difuzat imagini filmate deasupra bancului de lucru şi
de explicațiile aferente pentru fiecare preparat. După gătire, produsul final a
fost oferit spre degustare. Cele 10 rețete brăilene au influențe de la multitudinea
etnică existentă în oraş. Aici putem aminti preparatele "Galjina
Makedonia" şi ""Shakshuka". Bineînțeles că de la degustare
nu va lipsi consacrata bragă. Organizatorii activității au fost Raluca Sbirnea,
Andrei Rădulescu, Radu Pupezeanu şi Maria Barac, elevi ai C.N. "Nicolae
Bălcescu", coordonați de profesorul Corina Pavel. Partenerii care au făcut
posibilă desfăşurarea evenimentului sunt cei de la "Crama Terente".
Să tot avem astfel de evenimente şi un public entuziast obligatoriu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu