Eşti pe b-dul Călăraşi şi îţi porţi paşii spre inima centrului istoric al
Brăilei, iar pe această direcţie de mers, nu ai cum să nu observi noua
cafenea-bar Cafe Noir, parcă treci pragul fără să-ţi dai seama, în alt timp. Pomii care străjuiesc cafeneaua
sunt împodobiţi într-un concept original , o tubulatură colorată inteligent din
care ies flori vesele, iar pe terasă măsuţe cochete , cu fotolii confortabile.
Suficient de interesant să intru să văd mai mult, îmi zic în gând, chit că nu se mai fumează.
Mmmm, da ce bine miroase, cafea proaspăt măcinată, muzică bună, canapele
generoase, măsuţe şi scaune aşezate ca
pe o tablă de şah, fără ca neapărat să te ducă gândul la o partidă, toate
reflectate într- un tavan arcadă negru lucios care aduce spaţialitate. Cool. Mă
aşez cer meniul, şi pe bune dacă ştiu ce cafea să aleg, în fine fac comanda şi
nu peste mult timp deja savurez licoarea, la care eu, sincer , nu prea am
limită. În meniu, ce mi-a mai atras atenţia au fost băuturile cu nume de ţi se
răsuceşte limba, zic de cocktail, cu alcool, sau fără, şi cum la bar erau nişte
barmani care învârteau de zor arome cu gheaţă, am cerut şi eu unul. Am aşteptat
ceva, dar m-am lămurit de ce a durat atât, prepararea unui cokctail e treabă
serioasă, şi chiar nu ai de ce să te superi, produsul final e ...eee! Cum
curiozitatea mea e deja deformaţie profesională, am vorbit cu managerul Cafe
Noir, Gabi Totu, şi m-am lămurit. Când faci ceva cu pasiune, când ai un patron
care-ţi dă mână liberă pentru că are încredere , e simplu. Cu un peisagist şi
un arhitect, ambii talentaţi, în mai puţin de o lună a ieşit un spaţiu unde
totul e aşezat aşa cum trebuie, nici prea mult, nici prea puţin.Un design
elegant, cu aer occidental, dar clar cu nota Brăilei, pentru că se poate şi pentru că aşa trebuie. Bine, a contat şi experienţa manageriala , iar Gabi Totu o are în ani de muncă în domeniu, aicilea la vecinii din Galaţi. Normal că vrea mai mult, a şi spus, sincer fiind , că va mai dura până când va şti ce cocktail-uri preferă brăilenii, până când va avea personal, asta pentru că au dispărut ospătarii, barmanii. Vrea perfecţiune, şi e gata să aibă răbdare în primul rând cu el. Clar, Cafe Noir a ridicat standardul , şi tare mi-ar place să văd în oraş mai multe astfel de spaţii aranjate , să fie frumos, ca acasă la noi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu